×

HEAD OFFICE

Tel: 0700 14 0 18
Address: Petrich, ul. "Rokfeler" 108

OFFICE SOFIA

Tel: +359 889 317 615
Address: Sofia, bul. Bratia Bakston 42

INTERNATIONAL SALES

Tel: 0700 14 0 18
E-mail: eticom@eticom.bg

ОТДАДЕНИ НА КАЧЕСТВЕНОТО ПРОИЗВОДСТВО

Фокусираме се върху високото качество на продуктите, които произвеждаме и доставяме на нашите клиенти. Качеството е основното в нашата бизнес култура и процеси. Постигаме го като работим с висококачествени материали, високотехнологично производство и преди всичко персонал, който цени и е ориентиран към качеството.

МАТЕРИАЛИ

eticom_pvc_profile_systems-salamander

PVC ПРОФИЛНИ СИСТЕМИ

От създаването си през 1991г., Етиком е традиционен партньор на баварския производител на PVC системи - Salamader.

Немската компания е един от водещите европейски доставчици на системи за високоефективни PVC прозорци и врати. Продуктите на Salamander са известни със своите високотехнологични решения, голямо разнообразие от профилни системи и отлична топло и звукоизолация. Етиком произвежда два основни типа профилни системи Salamander - BlueEvolution 92 - висококачествена 6-камерна система с изключителни топлоизолационни характеристики и Streamline - 5-камерна система.

В края на 2016г. Етиком постигна споразумение за стратегическо партньорство с друг голям производител на PVC профилни системи - Gealan. Немската компания е водещ производител на иновативни PVC профилни системи за прозорци, входни и плъзгащи се врати. Системите за профили Gealan PVC се отличават с много иновативни технологии, които осигуряват повишена топлоизолация и устойчивост при сурови климатични условия. В производството си Етиком използва две профилни системи - Gealan 8000 и Gelan 9000. Първата може да бъде 5- или 6-камерна система, специално разработена, за да отговори на необходимостта от икономичен и ефективен профил с отлични топло и звукоизолационни характеристики. Gealan 9000 е 6-камерен профил с широчина 82,5 мм, който може да се оборудва с до 52 мм троен стъклопакет. В комбинация с IKD изолационната система, той осигурява изключителна топлоизолация - Uf от 0.89 W/m2K.

Salamander-logo
gealan-logo
eticom_aluminium_system_etem_E50

АЛУМИНИЕВИ СИСТЕМИ

Етиком е партньор на местния производител на алуминиеви профили - Etem. Фирмата е един от големите производители на екструдирани алуминиеви профили в Европа. Продуктовата гама на Etem предлага голямо разнообразие от архитектурни профилни системи, подходящи за производство на унифицирани фасади, сенници, стандартни прозорци и врати с отваряне с накланяне, както и плъзгащи се и двустранни врати.

Въпреки това, Етиком може да обработва всяка алуминиева профилна система по заявка на клиента. Компанията реализира много проекти с водещите марки SCHÜCO и REYNAERS.

etem logo
eticom_glazing

ОСТЪКЛЯВАНЕ

Сътрудничейки си със Saint-Gobain Glass, Етиком предлага само висококачествени и енергийно ефективни решения за остъкляване.

Saint-Gobain е френска мултинационална корпорация, създадена преди 352 години като производител на огледално стъкло. Днес тя е една от най-големите компании в строителната индустрия и нейните изделия от стъкло се смятат за продукти от най-високо качество.

saint-gobain-logo

ОБКОВ

Висококачественият обков гарантира както безпроблемното функциониране на прозорците и вратите, така и дълъг живот  за експлоатация.

Етиком използва световна водеща технология на обков от ROTO FRANK. Немската компания е известна с изобретяването на отварянето с накланяне и патентованата технология за нанасяне на покритие - RotoSil Nano с титаниево-сребърна повърхностна защита.

Roto-logo

ПРОИЗВОДСТВО

ПРОИЗВОДСТВО НА PVC

ИЗПОЛЗВАНЕ НА НАЙ-ДОБРИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ЗА 100% АВТОМАТИЗИРАНИ ОПЕРАЦИИ ПРИ ОБРАБОТКА НА PVC СИСТЕМИ

Етиком е един от водещите производители на висококачествени PVC системи на Балканите. За да отговори на нарастващото търсене на висококачествени продукти на пазара и да изпревари конкуренцията, компанията разполага със съвременна производствена база, оборудвана с компютъризирани машини, произведени от водещите компании URBAN и PERTICI.

Съвременното оборудване автоматизира целия производствен процес на врати и прозорци от PVC, гарантирайки последователност, прецизност на работата, по-малко грешки при работа, повишена безопасност, по-кратко време за разработка и несравними крайни резултати.

ИЗРАБОТВАНЕ НА ПЕРФЕКТНИЯ ПРОЗОРЕЦ

100% от действителната обработка на профили се извършва на CNC машини, които са интегрирани в напълно автоматизиран процес. Първата стъпка е да се измери и нареже профила на желаните дължини и ъгли. Всеки профил е маркиран с баркод за идентификация. PVC профилите са подсилени с метал и се подават към машинния център за напълно автоматизирана връзка на металната армировка, като се пробиват и фрезоват всички необходими отвори. След това профилите са готови за заваряване те се подават на 4-глава лепилна машина, което гарантира перфектна геометрия на рамката. И накрая, ненужният материал от заваряването се разрязва и отстранява на автоматична почистваща машина.

Щом рамката е готова, е време за операциите на ръка. Първо, рамките са снабдени с обков и уплътнения. След това остъкляването се поставя и завършеният прозорец преминава през тестове за функционалност и качество.

ПРОИЗВОДСТВО НА АЛУМИНИЙ

ЧИСТ ПОЛУ-АВТОМАТИЗИРАН ПРОЦЕС ПРЕДОСТАВЯ РЪЧНОИЗРАБОТЕНО КАЧЕСТВО И ГЪВКАВОСТ

Алуминият и неговите компоненти са сред най-добрите строителни материали, известни на човечеството от векове. Неговите уникални качества го правят подходящ за производство на стандартни прозорци с отваряне с накланяне, но също така и врати, фасади, архитектурни системи, вътрешни щори и други.

Етиком разполага със специализиран цех за производство на алуминий с машини за рязане и пробиване и стендове за асамблиране на прозорци и фасади с различен размер и форма. Клиентът има свободата да избира алуминиевата система и дизайн, които най-добре съответстват на неговата архитектура и функционалност.

ПРОИЗВОДСТВО НА СТЪКЛОПАКЕТИ

ИЗРАБОТВАНЕ НА СТЪКЛОПАКЕТИ С ТЕХНОЛОГИЯ ПОСЛЕДНА ДУМА НА ТЕХНИКАТА

Етиком използва напълно автоматизирана модерна разкроечна машина с автоматично зареждане, която е способна да работи със стъкло размер Jumbo. Друга специализирана машина е отговорна за рязане, огъване и запечатване на разделителя. Стъкленият пакет се произвежда на компютърна с автоматично почистване, избърсване, пресоване и смесване на двукомпонентна смес чрез принципа на херметичното запечатване с бутилов каучук и полисулфит. Полисулфитът остава незасегнат от промените в атмосферния въздух и гарантира перфектна херметизация. Целият процес се контролира от специален софтуер.

ХОРА

eticom_people_skills

УМЕЛИ

КОМПАНИЯТА СЕ СТРЕМИ КЪМ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И ИЗБИРА САМО ХОРАТА С УМЕНИЯ

Екипът на Етиком е съставен от добре обучени хора, които генерират резултати от висок клас и помагат на компанията да създаде по-голяма стойност за клиента. Служителите демонстрират високотехнологични знания и способност да работят с модерни машини за подобрени производствени процеси.

С повече от 20 години опит, те пристъпват към всяка операция с коректност, следват точните измервания и произвеждат всяка профилна система в съответствие с конкретните изисквания на клиентите. Обръщайки внимание на всеки детайл, персоналът плавно и ръчно поставя всеки компонент на профила, от обкова, през стъклопакета, до гумените уплътнения.

ОРИЕНТИРАНИ КЪМ КАЧЕСТВОТО

ОТДАДЕНИ НА ПРЕЦИЗНОСТТА НА РАБОТА И ФОКУСИРАНИ ВЪРХУ ОТЛИЧНО КАЧЕСТВО

За да се постигнат висококачествени прозорци и врати, екипът извършва безупречен производствен процес и се обръща към всеки прозорец с прецизност. Те изпълняват два вида качествени тестове - визуални и функционални. Визуалният качествен тест се извършва ръчно, за да се отстранят дефектите и несъвършенствата и да се гарантира гладък вид на повърхността и отлично заварени фуги.

Функционалният качествен тест се извършва чрез машини, които симулират работа в реална среда при монтажа, за да осигурят издръжливост, устойчивост на външни фактори и 100% функционалност на врати и прозорци от всякакви размери.

eticom_people_quality_orientation
eticom_people_corporate_culture

КОРПОРАТИВНА КУЛТУРА

ИЗГРАЖДАНЕ НА ВЪЗНАГРАЖДАВАЩИ РАБОТНИ УСЛОВИЯ И КУЛТУРА, КОИТО СТИМУЛИРАТ ВЗАИМНИТЕ УСИЛИЯ

Етиком се ангажира да изгражда добре организирана и безопасна работна среда, която улеснява работата на всеки служител чрез използване на съвременни производствени технологии; чрез интегриране на интелигентни профилни системи и чрез непрекъснато подобряване на производствения процес.

Компанията насърчава работата в екип и поддържа 100% ангажираност още от създаването си през 1991 г. Чрез изграждането на съвременна и възнаграждаваща работна култура и въвеждането на стратегия за човешките ресурси за непрекъснато индивидуално и професионално развитие, Етиком не само успява да мотивира хората да постигнат най-доброто си представяне, но са запазили служителите си, които са с тях от над 20 години.

TOP